Beljakovine:
piščančje prsi
puranje prsi
pusto puranje meso
beljaki ali nadomestki
postrv
losos
pusto goveje meso
mečarica ali tuna
rakovica ali jastog
škampi
pusta šunka
divjačina
skuta z nizko vsebnostjo maššob
Vegetarijanske beljakovine:
tempura
gluten
tofu
zelenjavne beljakovine
izdelki iz soje
vegetarjanski burgerji |
Ogljikovi hidrati:
pežen krompir
ječmen
stročji fižol
koruza
jogurt brez maščob
sadje
polnozrnati kruh
kosmiči
ovsena kaša
testenine
stročnice
rjavi ali divji riž kuhan
rižev narastek
popkovka
sladek krompir
tortilja
zelenjava
žitarice |
Maščobe:
Avokado
sončnična semena
bučna semena
hladnovodne ribe
kikirikijevo maslo
sir z nizko vsebnostjo maščobe
solatni prelivi z nizko vsebnostjo
orehi
Udovo olje
olive / olivno olje
rumenikovo olje
canola olje
sončnično olje
laneno olje
Izogibajte se naslednjih maščob:
Maslo
ocvrta hrana
majoneza
sladkarije
polno mastni mlečni izdelki
|