RECEPT: Piščanec na
žaru
Potrebujemo:
-
200 g piščančjega
fileja
-
maslo
-
sladka paprika
(začimba)
-
vegeta
-
limonin sok
-
poper
-
tabasco,česen(po
želji)
-
vino
PRIPRAVA:
Piščanca pred pečenjem začinimo s sladko papriko(tako da je skoraj ves
rdeč),vegeto,stisnemo nanjga limonin sok ter dodamo malo popra(malo!!).Če je
pri roki tabasco lahk kanemo na file 2 kapljici in jih razmažemo.Po možnosti
lahk začinimo tudi z grobo mletim česnom(maestro),sam moremo bit zelo
pazljivi pri peki,ker se rad žge.
Ponva za pečenje mora biti na vzporedne zareze (električni grill ali žar
ponva). Namažemo jo z malo masla in damo nanjo peci piščanca.Proti koncu
peke dodamo še malo vina za popestritev okusa.Pri pripravi moramo paziti da
piščanca ne preveč prepečemo,....raje bolj "a sangue" kot bi rekli tuljoti
tupavi. :)
Priloga:
Pečena zelena paprika.
Približne prehrambene vrednosti:
- |
Količina |
BELJAKOVINE (B) |
cc. 40g |
OGLIKOVI HIDRATI (OH) |
cc.2g |
MAŠČOBE (M) |
cc.5 g |
Skupaj
kCal : |
- |
Dober tek !
Copyright by Fitness Klapa
(Junij 2004)
|