[:: Prehrana, članki, recepti.... ::] |
![]() |
- |
![]() |
|
|||||||||
- | ||||||||||||
SUPER HAMBIČ (By Goran & Luka) |
||||||||||||
Ok klapa, tle vam objavljam preprost recept kako naredit slasten hambič... no seveda kar se da... s čim manj maščobami.
Da bo čim manj maščob, izberite dobro meso, tako da ima čim manj vidne maščobe ;)
Količine so podane za cc. 4 srednje velike hambiče.
Priprava by M4DJ:
Najprej dobro sesekljajte piščančiji file ter goveje meso. Meso Vam lahko na drobno sesekljajo že v mesnici ko izberete meso, vendar zmeleli vam ga povsej verjetnosti nebodo...
Na drobno sesekljajte še čebulo & česnik. Nato dodate še ostale sestavine (vegeto) in vse skupaj zmešajte. Maso oblikujte v željene velikosti hamburgerjev, jih malo povaljate v moki in ocvrete v teflonski ponvi na majhni količini olivnega olja.
Priprava by Luka:
No prvo kot prvo zmešajte obe vrsti mesa.Nato sesekljajte na drobno strok česna,dodajte sol, poper,olivno olje in nekaj kapljic tabasca. Vse skupaj dobro umešajte in oblikujte pleskavico v željeni velikosti. Specite jo na teflon ponvi brez olja,če pa že dodate maščobo,pomažite ponev z malo maščobe od pršuta ali z maslom.(ampak le toliko da se ponev sveti) Če mamo »day off« lahko dodamo še extra sestavine ki še zboljšajo pleskavico,vendar jo tudi kalorisko zvečajo(predvsem maščobe)
Priloga:
Ocvrta zelenjava (paradižnik,paprika,šampinijoni,...), polnozrnati kruh,gorčica,ajvar,...
Opomba: piščančiji file lahko zamenjamo s puranovim, mleto goveje meso pa s telečijim.
Približne prehrambene vrednosti (brez dodatnih sestavin):
Dober tek !
Copyright by Fitness Klapa (May 2004)
|
||||||||||||
![]() |
![]() |